Kosova Izraeli drejtpërdrejt 12/11/2023 7 orë më parë — (TV 5 orë më parë — 7 orë më parë — (TV drejtpërdrejt<) Kosova Izraeli 2022 12 nëntor 2023 12 pri 2022 — Izraeli do lidhje të forta ekonomike para ambasadës ...
Finis Vitae (End of Life) Discussion page ... 2022 27 korrik 2023 and the LastProvoi ta vishte fanellën kuqezi të Shqipërisë U Izraeli, Bullgaria, Kosova, Estonia Grupi E: Rumania, Zvicra, Finlanda ...
Tel Aviv është qendra ekonomike dhe teknologjike e vendit, ndërsa selia e qeverisë është në kryeqytetin e shpallur të Jeruzalemit, megjithëse sovraniteti izraelit mbi Jerusalemin Lindor nuk njihet ndërkombëtarisht. Pas pavarësisë së saj, Izraeli u përfshi pothuajse menjëherë në konflikt me pesë shtetet fqinje arabe, ushtritë e të cilëve filluan të hyjnë në zonën e ish Palestinës së Detyrueshme më 15 maj, duke filluar Luftën Arabo-Izraelite të vitit 1948.
Kosova Izraeli drejtpërdrejt 12 nëntor 2023 Transmetim telev 14 orë më parë — Kosova U17 Kroacia U17 transmetim i drejtpërdrejtë 2022 2 nën 2023 — Izraeli, Bullgaria, Kosova, Estonia Grupi E: Rumania, Zvicra, Finlanda ...
Ndeshja do të transmetohet drejtpërdrejt në Klan Kosova. Aug 28, 2022. . Ndeshja do të transmetohet drejtpërdrejt në Klan Kosova. Televizioni shtetëror i Sirisë tha se Izraeli nisi të enjt... Sevastiano ...
Andorra Kosova transmetim i drejtpërdrejtë 2022 12 tetor 202 12 tet 2023 — Andorra Kosova transmetim i drejtpërdrejtë 2022 12 tetor 2023 Online 1 orë më parë — LIVE: Andorra 0:1 Kosova · Senatorja Shaheen tregon ...
Si një vend imigrantësh, shumë gjuhë mund të dëgjohen në rrugë. Për shkak të imigrimit masiv nga ish-Bashkimi Sovjetik dhe Etiopia (rreth 130, 000 jehudë etiopianë jetojnë në Izrael), [43][44] rusishtja dhe amarishtja fliten gjerësisht. [45] Më shumë se një milion emigrantë rusishtfolës mbërritën në Izrael nga shtetet pas-sovjetike midis viteve 1990 dhe 2004.
[18][fn 5] Praktikat e Izraelit në pushtimin e territoreve palestineze, pushtimi më i gjatë ushtarak në historinë moderne, kanë tërhequr dënimin ndërkombëtar për shkeljen e të drejtave të njeriut të palestinezëve, duke përfshirë akuzat për aparteid. [19] Historia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit] Shteti i Izraelit[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit] David Ben-Gurion duke shpallur Deklaratën e Pavarësisë së Izraelit më 14 maj 1948 Më 14 maj 1948, një ditë para skadimit të mandatit britanik, David Ben-Gurion, kreu i Agjencisë Hebraike, deklaroi "krijimin e një shteti hebre në Eretz-Izrael, të njohur si Shteti i Izraelit". [20][21] E vetmja referencë në tekstin e Deklaratës për kufijtë e shtetit të ri është përdorimi i termit Eretz-Israel ("Toka e Izraelit"). [22] Të nesërmen, ushtritë e katër vendeve arabe Egjipti, Siria, Transjordania dhe Iraku- hynë në pjesë të asaj që kishte qenë Palestina e Detyrueshme Britanike, duke nisur Luftën Arabo-Izraelite të vitit 1948;[23][24][25] Jemeni, Maroku, Arabia Saudite dhe Sudani iu bashkuan luftës.
KLAN, TELEVIZIONI KOMBËTAR MË I MADH NË ... Izraeli sfidon sot Kosovën/ Kapiteni Dasa: Luajmë futboll për të lumturuar popullin tonë në luftë. Sport · NË TRANSMETIM 2022-2023. Zemër Luana · E hënë 21:00 ...
[[FALAS###]<<<<] Rumania Kosova transmetim i drejtpërdrejtë 8 sht 2023 — Meals & nutrition [[FUTBOLLI]] Izraeli Kosova transmetim i drejtpërdrejtë 2022 Islanda, Letonia, Lituania, Hollanda, Norvegjia, Polonia, Rumania ...
[online<<] Republika Çeke Shqipëria transmetim i drejtpërdre [TRANSMETIM I DREJTPËRDREJTË==]] Bjellorusia Kosova drejtpërdrejt 19 qershor 2023 Grupi E: Polonia, Republika Çeke, Shqipëria, Ishujt Faroe, Moldavi.
Marrë më 29 dhjetor 2022. ^ Population Census 2008 (PDF) (Reportazh) (në anglisht). 2008. Marrë më 27 dhjetor 2016. ^ a b c d "World Economic Outlook Database" (në anglisht). Fondi Monetar Ndërkombëtar}. prill 2023. Marrë më 8 korrik 2023. ^ "Income inequality". data. oecd. org (në anglisht). OECD. Marrë më 29 qershor 2020. ^ "Human Development Report 2021/2022" (PDF) (në anglisht). United Nations Development Programme. shtator 8, 2022. Marrë më 8 shtator 2022. {{cite web}}: Mirëmbajtja CS1: Datë e përkthyer automatikisht (lidhja) ^ a b Fischbach 2008, f.
^ a b "Israel Passes 'National Home' Law, Drawing Ire of Arabs". 19 korrik 2018. ^ a b Lubell, Maayan (19 korrik 2018). "Israel adopts divisive Jewish nation-state law". Reuters (në anglisht). ^ Gabim referencash: Etiketë <ref> e pavlefshme; asnjë tekst nuk u dha për refs e quajtura population_stat2022 ^ "Surface water and surface water change" (në anglisht). Organisation for Economic Co-operation and Development (OECD). Marrë më 11 tetor 2020. ^ "Home page" (në anglisht). Israel Central Bureau of Statistics.
Andorra Kosova drejtpërdrejt 12.10.2023 12 tet 2023 — Shqipëri vs Kosovë Transmetim i drejtpërdrejtë Sot, 1 Highlights Video: Kupa e Botës 2022: data e nisjes, orari, ekipet, stadiumet dhe ...
[51] Anëtarët e shumë grupeve të tjera fetare, duke përfshirë budistët dhe hindutë, mbajnë një prani në Izrael, megjithëse në numër të vogël. [52] Arsimi[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit] Ligji Shtetëror për Arsimin, i miratuar në vitin 1953, krijoi pesë lloje shkollash: laike shtetërore, fetare shtetërore, ultra ortodokse, shkolla të vendbanimeve komunale dhe shkolla arabe. Sekulari publik është grupi më i madh shkollor dhe frekuentohet nga shumica e nxënësve hebrenj dhe jo-arabë në Izrael. Shumica e arabëve i dërgojnë fëmijët e tyre në shkolla ku gjuha e mësimit është arabishtja.
Andorra Kosova transmetim i drejtpërdrejtë 2022 12 tetor 202 12 tet 2023 — Andorra Kosova transmetim i drejtpërdrejtë 2022 12 tetor 2023 (online-) Polonia U21 Kosova U21 transmetim i drejtpërdrejtë 2022 08.09.2023 9 ...
Anglia U17 Kosova U17 transmetim i drejtpërdrejtë 2022 7 ditë më parë — GRUPI E: Belgjika, Uellsi, Republika Çeke, Bjellorusia, Estonia GRUPI F: Danimarka, Austria, Skocia, Izraeli, Ishujt Faroe, Moldavia. GRUPI ...
Izraeli Sot – Voice of Israel Kosovo speaker of parliament sends warm message to Israel (Izraeli Sot) Tetë artistë shqiptarë në Ekspozitën Vjetore të Artit EMIS 2022 në Izrael. Nga Izraeli ...